Майката на убитата и сложена в куфар Евгения подозира, че мотивът

...
Майката на убитата и сложена в куфар Евгения подозира, че мотивът
Коментари Харесай

Майката на убитата и намерена в куфар Евгения подозира, че в дъното на всичко са пари - Темида

Майката на убитата и поставена в куфар Евгения подозира, че мотивът за закононарушението не е ревнивост, а парите за жилището, който Евгения и Орлин желали да купят. Капка Чорбанова описа за случай от април 2021 година - няколко месеца преди убийството, когато Орлин изгонил от жилището им брачната половинка и детето си. Освен това Евгения споделила с майка си, че Орлин ревизира с кого си написа по джиесема. Капка не знаела за връзка на щерка си с различен мъж.

Делото за убийството на Евгения продължи през днешния ден всъщност в Софийския градски съд с разпит на очевидци. Миналия декември правосъдният състав отхвърли да върне обвинителния акт на прокуратурата, както изиска отбраната на подсъдимите за закононарушението – брачният партньор на убитата Орлин Владимиров и татко му Пламен.

Тялото на Евгения Чорбанова беше намерено през 2021 година в куфар във водоем. Тя изчезна през октомври. 

В началото на ноември м.г. Софийска градска прокуратура против 36-годишния Орлин Владимиров и 60-годишния му татко Пламен Владимиров за предумишленото ликвидиране на 33-годишната Евгения. 

Доказателствата сочат, че брачният партньор на Евгения Владимирова Орлин бил патологично ревностен и следял връзката на жена си посредством особено приложение на телефона си. Освен това инсталирал скрита камера в дома им в столицата. Решението да я убие взел 12 октомври и го споделил с родителя си, питал го и по какъв начин да го извърши.

На идващия ден двамата се срещнали в Перник, разговаряли и бащата посъветвал сина си да удуши Евгения, като решили, че най-добре е това да стане в фамилното жилище. Бащата поел ангажимент да извози тялото с автомобила си до хвостохранилището в околност край миньорския град.

След ангажимента двамата се разделили, като Орлин се върнал в София.

Същия ден към 14:30 часа Евгения седяла в кухненския бокс. Орлин минал зад нея и почнал да я души. Жената се пробвала да се измъкне и изпищяла, само че обвиненият я повалил на пода, стискал крепко хватката към врата й, до момента в който я умъртвил.

После се обадил на татко си и му съобщил, че е направил убийството. Отецът незабавно тръгнал от Перник с колата си, спрял на задния вход на блока, нахлузил ръкавици и се качил в жилището. Баща и наследник поставили натрупа на Евгения в черен железен куфар, облепили го с тиксо и стреч фолио и го качили в багажника на автомобила.

Орлин дал на родителя си персоналната карта, банковите и други карти на убитата, които по-късно Пламен изгорил.

Бащата потеглил с колата си и натрупа към Перник, а синът останал в фамилното жилище. В 16:50 часа Пламен изхвърлил куфара на хвостохранилището. Час по-късно брачният партньор изхвърлил телефона на Евгения до пешеходна алея наоколо до фитнес клуб. По-късно телефонът бил открит от очевидец. Информацията от него обаче била изтрита.

Преди това Орлин се обадил от GSM-ма на Евгения, чатил от нейно име в мрежата и даже й изпратил известие през неговия профил. Старателно и поредно поддържал версия, че жена му е отишла на фитнес, по-късно щяла да се вижда с приятелки, само че не отишла на срещата. Същата версия поддържал и пред полицията. Взел присъединяване и в издирването на брачната половинка си.

Близки на убитата излязоха на пред Съдебната палата и желаеха пожизнен затвор за татко и наследник Владимирови.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР